További információk

TömegN/A
Fajta

Red bourbon

Feldolgozás

Mosott

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Magasság

1400-1600m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Dél-Nyugat Rwanda

Származási hely

Ruanda

Rwanda Inzovu Peaberry

4 390 Ft14 490 Ft


Ízjegyek: karamell, zöldalma, citrusok

Pörkölés: Eszpresszó

Ez a szelekció pontosan azt a jellegzetes ízprofilt testesíti meg, ami leginkább jellemző Ruandának a déli és délnyugati területeire. A szüret előrehaladtával a feldolgozó állomásokon folyamatosan gyűjtik és kóstolják, osztályozzák azokat a szemeket, amik megfelelnek a követelményeknek és ennek a blendnek a részei lesznek.

Ahogy vége a szüretnek és eljött a feldolgozás ideje, a Peaberry szemeket a méretük alapján külön válogatják. Ezek a válogatások a teljes szürethez képest jellegzetesebb savakkal és teltebb, testesebb szájérzettel rendelkeznek.
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Ruanda

Ruanda domborzata és éghajlata szempontjából szinte tökéletes kávétermesztési feltételekkel van megáldva, beleértve tengerszint feletti magasságot, a rendszeres csapadékot, a jó szerkezetű és összetételű vulkanikus talajokat és a gazdagon, természetes módon előforduló bourbon arabica variánsokat.
 
A ruandai kávé túlnyomó részét kb. félmillió kistermelő állítja elő, akiknek a családi farmjai nem nagyobbak egy hektárnál.
 
A kávét az ország legtöbb részén termesztik, de különösen sok az ültetvény a Kivu-tó mentén és a déli tartományokban.
 
A ruandai kistermelők szövetkezetekbe szerveződnek, és megosztják a központosított vizes malmok – vagy helyi nevén mosóállomások – szolgáltatásait. A virágzás szeptember és október között, a betakarítás márciustól júliusig tart, míg a szállítás augusztusban kezdődik és decemberben fejeződik be.

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

A legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
rsz_zöld_kávé_zsák (1)

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.