További információk

TömegN/A
Ízjegyek

Étcsokoládé, málna, vörös áfonya

Fajta

Typica, Arusha, Bourbon

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Pörkölés

Eszpresszó

Származási hely

Pápua Új-Guinea

Magasság

1520-1770m

Feldolgozás

Száraz

Papua New Guinea - Kindeng Mill

4 400 Ft14 500 Ft


Augusztusban sokat volt az őrlőben és gyakran ihattad ezt a tételt a Café Maranban Siófokon.
Az elmúlt években nem találkozhattunk ennyire karakteres és ízletes, csokoládés-málnás kávéval Pápua Új-Guineából.
Papua Új-Guinea egy ritka szereplője a specialty kávé pörkölők kínálatának, de a Kindeng Mill produktuma jól példázza, hogy ez a tendencia megfordulóban van. További részletek hamarosan…

Eszpresszóban röviden, testesen fogyasztva ajánljuk, igazi ízbomba.

Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

Bővebben a farmról

Reinaldo de Oliveira Costa 2007-ben kezdett kávét termeszteni, amikor egy másik termelő felajánlott neki egy kávéültetvényt eladásra. Megvásárolta a jó adottságokkal rendelkező földet és feltette az életét a legjobb kávék termesztésére. Éjt nappallá téve az ültetvényen dolgozott és az erőfeszítései nem maradtak jutalom nélkül, hiszen évről évre egyre jobb minőségű kávékat szüreteltek. A megfelelő klíma, az ideális magasság, a jól időzített szüret és profi feldolgozási módok pedig tovább növelik a magas minőséget. Reinaldo és a felesége általában ketten dolgoznak a farmon, de a szüret ideje alatt a rokonaik is segítenek nekik.

SCA pontszám: 88.5

Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCA). Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésről és feldolgozásról - biztosítva a kiváló minőséget.

teRMŐTERÜLET: Minas Gerais

Az ország legnagyobb kávétermelő régiója, ami a teljes termelés kb. 50%-át adja. Raádásul a legtöbb specialty minősítésű kávé is innen származik. Ezen belül Sul de Minas a testes, gyümölcsös és kissé citrusos aromájú kávéiról híres.

A világ legnagyobb kávétermelője

Jellemző a csokoládés ízvilág és a könnyed, keres test

Alacsonyabb termőterületek, visszafogottabb savak

Tökéletes klíma a kávéknak

Brazília

Brazília nem csak a világ legnagyobb kávétermelője, de a legkomplexebb is. Évente mintegy 2,6 millió tonna kávét termelnek az országban, ami a világ fogyasztásának körülbelül 1/3-a.

A forró és magas páratartalmú klíma tökéletesen kedvez az érzékeny arabica cserjéknek, amelyek jellemzően alacsonyan, 1000-1200 méter körül teremnek. Ennek köszönhetően alacsonyabb savakkal rendelkeznek, mint a kelet-afrikai és közép-amerikai kávék.

A szemeket natúr eljárással dolgozzák fel, (a kávébabokat együtt szárítják a cseresznyével) természetesen nem az alacsonyabb vízigény miatt, hanem mert a korábban említett éghajlat tökéletesen megfelelő ennek az eljárásnak, aminek köszönhetően a kávészemek megőrzik gyümölcsösségüket, és az édesebb ízjegyeket.

040-coffee

Gyors kiszállítás
frissen pörkölve

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból készültek, aromazáró szeleppel ellátva.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.