További információk

Tömeg N/A
Tömeg

250g, 1000g

Nicaragua el Bosque el Felix

3 990 Ft14 990 Ft

Ízjegyek: Aszalt sárgabarack, karamell

Pörkölés: presszó

Származási hely: Nicaragua
Régió: San Fernando, Nueva Segovia
Farm: Finca El Bosque
Fajta: Catuai
Magasság: 1250-1600m
Feldolgozás: Honey Anerobic

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

Nicaragua el Bosque el Felix

Ez a testes és kellemesen savas, aszalt sárgabarack, tejcsokoládé, karamell ízjegyeket kombináló kiváló kávé Julio és Octavio Peralta Finca El Bosque nevű 42 hektáros birtokáról származik San Fernandoból, Nicaragua Nueva Segovia nevű régiójában, közel a hondurasi határhoz.
 
A Peralta család kávétermelő története a XX. század elejéig nyúlik vissza, de csak 2008-ban kezdtek új módszereket használni, hogy eljussanak a nemzetközi specialty kávépiacokra. Megtiszteltetés, hogy hosszú évek óta ismerhetjük a Peralta családot és csodálhatjuk a hozzáállást és értékeket, amikre támaszkodva kimagasló minőségű specialty kávét termelnek. Örömmel hozzuk el mikrogazdálkodásaikból származó különlegességeiket Nektek.
 
A család homokos, agyagos talajú farmja buja, sűrű erdők közé ékelődik a hullámzó hegyoldalakon, a tengerszint feletti 1250-1560 méteres magasságon, ami tökéletes lokáció a specialty kávé termeléséhez. A szüret decembertől februárig tart, ami után anaerob eljárással dolgozzák fel a szemeket.
 
A kávét válogatva szedik, azután a kávécseresznyében hagyják 24 órán át. Ezt követően a szemeket letörik, majd egy nemrég bevezetett plusz lépésként, oxigén mentes erjesztésen mennek át. Ez lehetőséget teremt, hogy a kávét elnyújtva szárítsák, aminek eredményeként tovább fejlődhetnek az ízek anélkül, hogy kellemetlen erjedt aromák jönnének elő. A kávét ezután kiterítik szárítani többszintű emelt ágyakon és naponta háromszor – reggel 9 órakor, 12 órakor és délután 2 órakok -forgatják az elkövetkező 18-20 nap során. Éjszakára betakarják a szemeket, hogy megóvják a túlzott nedvességtől. A kávét a Mozontéban található a San Ignacio feldolgozó állomáson dolgozzák fel a Nueva Segoviában lévő Ocatal közelében, ahol külön szakember felügyeli a folyamat minden részletét.
 
Nicaragua hosszú kávétermelő történelmet mondhat magáénak, de az elmúlt években egyre ismertebbé vált kiváló minőségű specialty kávéiról az olyan termelőknek köszönhetően, mint Julio és Octavio.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét?

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.