További információk

Tömeg N/A
Tömeg

250g, 1000g

Kenya - Sasini

3 490 Ft13 290 Ft

Igazi ritkaság ez a száraz feldolgozású kenyai kávé. Sokkal testesebb, mint a jól ismert és megszokott mosott feldolgozású társai, a savai viszont hasonlóan frissek és élénkek.

Ízjegyek: Őszibarack, lime, ice tea

Pörkölés: Eszpresszó

Származási hely: Kenya
Régió: Kiambu
Farm: Sasini Estate
Fajta: SL34
Magasság: 1950m
Feldolgozás: Száraz

 

Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

A kávéról bővebben

Kávénk a Kiambu régióban található, gazdag vulkanikus és homokos talajú Sasini Birtokról származik, ami a tengerszint feletti 1950 méteres magasságon fekszik. A 140 hektáros birtokon a szüret novembertől márciusig tart, ami után különleges, napon szárított eljárással dolgozzák fel a szemeket magasított ágyakon. Kenya a különleges minőségű, teljesen mosott feldolgozással készült kávéiról híres, ezért ritkán találni ilyen, természetes eljárással készült kávét. Az eljárás során az érett kávécseresznyéket válogatva szedik és úsztatják, hogy csak a legérettebb, legmagasabb minőségű szemek kerüljenek feldolgozásra.

 A kávécseresznyét ezután egy rétegben kiterítik emelt szárító ágyakra és napon szárítják akár 6 héten keresztül. A szemeket kézzel forgatják rendszeres időközönként naponta, hogy biztosítsák az egyenletes száradást és megakadályozzák a penészedést. Mikor a kávészemek elérték az optimális nedvességtartalmat, pihentetik, aztán lehántják, osztályozzák, kézzel válogatják és végül GrainProban exportra bezsákolják. Kiambu megye közvetlen Nairobi városa mellett található. 

A régióban régóta folyik kávétermelés a híres óriásbirtokokon, amiket eredetileg angol telepesek alapítottak a XX. század elején. A dekolonizációt követően a birtokokat helyi kenyaiak vették meg, akik azóta is gazdálkodnak rajtuk. Bár régen az ehhez hasonló nagybirtokok adták a kenyai kávétermelés zömét, Nairobi terjeszkedése és a növekvő telekárak miatt az ilyen nagybirtokok és rajtuk folyó termelés lassan kezd eltűnni és helyét kistermelők veszik át. Mindezek ellenére az olyan birtokok, mint Sasini folytatják a több generációs kávétermesztő tradíciót a páratlan helyi tudásra és tapasztalatokra támaszkodva.

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

A legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
rsz_zöld_kávé_zsák (1)

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.