További információk

Fajta

Batian, K7, Ruiru 11, SL28, SL34

Feldolgozás

Mosott

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Magasság

1900m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Mathioya, Muranga

Származási hely

Kenya

Ízjegyek

Karamell, alma, citrusok

Kenya Gondo Murang'a

3 490 Ft


Az idei szüretből egy kevésbé klasszikus Kenyára esett a választásom. Intenzív és élénk zöldalmás-citrusos savai gyümölcsösséggel és édes, karamellás utóízzel társulnak.

  • 250 g
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

SCA pontszám: 87

Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCA).
Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésről és feldolgozásról - biztosítva a kiváló minőséget.

teRMŐTERÜLET: kongó

A Hutwe Kivu alapja egy bourbon variáns kávé, amit 1580-1900 méteres tengerszint feletti magasságon, ahol kiváló feltételek adottak a specialty arabica kávé termeléséhez bőséges esővel és bőven termő, vulkanikus talajjal.

SAVASSÁG: 3/5

A magas színvonalú kávék egyik jellemzője a telt ízük, amit a savasságuknak köszönhetnek. Az ilyen kávék gyümölcsös aromáját hosszú ideig élvezhetjük a nyelvünkön. ​

Ízvilág

Letisztult és kifinomult ízvilág éd világos pörkölés jellemzi a Congo Hutwe Kivu kávénkat, enyhe virágos és lágy gyümölcsös tónussal.

új szereplő és feltörekvő specialty kávé termelő ország

Legelterjedtebb a mosott feldolgozás

kongó

Pontosabban a Kongói Demokratikus Köztársaság, ami nem összekeverendő a szomszédos Kongói Köztársasággal. 
A kávé az egyik legfontosabb mezőgazdasági árucikk, amitől mintegy 2,5 millió ember megélhetése függ. 

Folyamatos, de lassú fejlődés jellemzi a kongói specialty kávékat, köszönhetően számos gazdasági és kultúrális kihívásnak, mint például a polgárháború és a központi feldolgozó állomásik általános hiánya. 

040-coffee

Gyors kiszállítás
frissen pörkölve

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból készültek, aromazáró szeleppel ellátva.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.