További információk

Ízjegyek

vörösbor, áfonya, zserbő

Fajta

Bourbon, Catuai, Caturra, Pache

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Magasság

1600-1800m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Santa Rosa, El Oriente

Származási hely

Guatemala

Feldolgozás

Száraz

Guatemala El Boqueron

3 490 Ft13 290 Ft


Akiknek nem a kedvence a guatemalai termőterület és kávé, őket éri majd a legnagyobb meglepetés ennél a száraz feldolgozású tételnél. Összetett gyümölcsös ízéhez, élénk vörösboros savasság és nagy test társul. Ez a legmeghatározóbb, de a rumos-diós jegyek is érezhetőek.

  • 250 g
  • 1000 g
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

SCA pontszám: 85.5

Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCA). Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésről és feldolgozásról - biztosítva a kiváló minőséget.

teRMŐTERÜLET: Samaipata

A Bolíviával és Paraguayjal határos tartományban, Santa Cruzban található az Ambaro nemzeti park mellett. A környék rendkívüli biodiverzitásáról híres, erdőkben, vízesésekben és ásványokban gazdag táptalaja pedig kiváló a kávétermesztéshez.

SAVASSÁG: 5/3

A magas színvonalú kávék egyik jellemzője a telt ízük, amit a savasságuknak köszönhetnek. Az ilyen kávék gyümölcsös aromáját hosszú ideig élvezhetjük a nyelvünkön.

Ízvilág

Egészen egyedi és különleges, kávé, kellemes, bársonyos testtel. Édes és krémes, a nektarin és a karamellizált alma aromáival, utóízében megjelenik a narancs.

Világpiaci részesedése 0,1%

Ezzel a 35. legnagyobb termelő a világon

Leggyakoribb variánsok: Caturra, Catuai, Bourbon, Catimor

Bolívia

A bolíviai kávé legnagyobb részét organikus körülmények között termelik, így az innen származó kávék zöme organikus. Ennek ellenére Bolívia kávé termelő története érdekes és egy kicsit szomorú.

Bolívia a 2000-es évek elején még közel 85 ezer zsák kávét exportált, de alig egy évtized alatt ez közel az egynegyedére, 23 ezer zsákra apadt, aminek csak apró töredékét termelték specialty kávé minőségben.

Ennek a szomorú folyamatnak a fő oka a kávérozsda volt, ami nagyon erősen pusztított a régióban és megtizedelte a farmok termését. Ezt a nagy veszteséget követően a bolíviai kormány engedélyezte a kokain egyik hozzávalóját adó koka levelek termelését Bolívia egyes területein. A koka cserje leveleit évente akár öt alkalommal is lehet szüretelni, és megbízhatóbb megélhetési forrást nyújt a régióban élő családoknak, mint a sérülékenyebb kávétermelés.

A termelőről

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
040-coffee

Gyors kiszállítás
frissen pörkölve

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból készültek, aromazáró szeleppel ellátva.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.