Felfedező Csomag – 5x250g

Original price was: 23 250 Ft.Current price is: 21 250 Ft.

5 x 250 gramm frissen pörkölt, specialty szemes kávé. Termőhely szelektált kávéink segítségévél megismerkedhetsz egy-egy terroir jellegzetes ízjegyével.

🚚 INGYENES SZÁLLÍTÁS 🚚

A csomag tartalma:
Kenya – Gicherori – Mosott feldolgozás /fekete ribizli, égetett cukor)
Ethiopia – Arsosala – Mosott feldolgozás /barack, bergamot, vanília)
El Salvador – Mauricio Salaverria – Száraz feldolgozás /amaretto, füge lekvár)
Costa Rica  – Las Lajas – Mézes feldolgozás /aszalt szilva, csokoládé mousse, meggy)
Uganda  – Nafuna – Mosott feldolgozás (vörösáfonya, granola, búzavirág)

Pörkölés: Eszpresszó

Ethiopia Arsosala - 250g

10 készleten

Kenya Gicherori - 250 g

A Gicherori gyárat 1997-ben nyitották meg, és a Kibugu Farmers Cooperative Society (F.C.S.) működteti. Körülbelül 1050 gazdálkodó tagja van, akik a cseresznyét a betakarítás napján szállítják a gyárba.

A gyár és a tag gazdák segítséget és képzést kapnak a Coffee Management Services (CMS) cégtől, amely a gazdák oktatását, a „helyes mezőgazdasági gyakorlat” szemináriumokat és egy fenntartható gazdálkodási kézikönyv terjesztését végzi.

Embu a Kenya-hegy lábánál, Nairobitól északkeletre található. A terület magasan fekszik, két esős évszakot él át, és gazdag talajjal rendelkezik, amelyet hat folyó szolgál ki. A háztartások 80%-a mezőgazdasággal foglalkozik. Kistermelők ezrei termesztik a kávét, és több száz szövetkezetbe szállítják feldolgozásra. A régió évente 600 000 kg kávét termel.

11 készleten

Costa Rica - Las Lajas - 250 g

Oscar és Francisca Chacón harmadik generációs kávétermelők, de a kávé nem csak a családi örökségükben van jelen: a szívükben és a lelkükben is. A házaspár elkötelezett a minőség és az innováció iránt, és Costa Rica legelső gazdái között vannak, akik mézes és száraz eljárással készült különleges kávét termelnek.

2005-ben, miután évekig egy szövetkezetnek szállították a cseresznyét a szokásos piaci áron, úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a vadonatúj „kistételes feldolgozás forradalomhoz”, és megvásárolják a saját hántoló gépüket, hogy jobban tudják ellenőrizni a minőséget és a tételekért kapott árat. „Eleinte nem tudtuk, hogy mit csinálunk” - magyarázza Oscar. „Csak kísérleteztünk.” Ez a kísérletezés az általunk valaha kóstolt legizgalmasabb új ízprofilokhoz vezetett: Most a mézes feldolgozások széles skáláját állítják elő, és a szárítási időt úgy változtatják, hogy különböző hatást érjenek el a csészében.

A szükség még több újítást hozott a család számára, amikor 2008-ban egy földrengés miatt a szüret idején megszűnt az áram- és vízellátás a területükön. Mivel nem tudták működtetni a hántolókat, vagy lemosni a kávékat a mosott tételek előállításához, Francisca az afrikai kávétermesztésről szerzett ismereteiből merített ihletet, és gyorsan emelt ágyásokat épített a birtokon.

13 készleten

El Salvador Mauricio Salaverria 250g

11 készleten

Uganda Nafuna - 250g

15 készleten

10 készleten

Termék adatok

További információk

Tömeg 1250 g

Ethiopia Arsosala - 250g

Ízjegyek

barack, bergamot, vanília

Fajta

Heirloom variánsok

Feldolgozás

Mosott

Kiszerelés

250 g

Magasság

1800-1900m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Guji

Származási hely

Etiópia

Kenya Gicherori - 250 g

Ízjegyek

égetett cukor, fekete ribizli

Fajta

Batian, Ruiru 11, SL28, SL34

Feldolgozás

Mosott

Kiszerelés

250 g

Magasság

1400-1600m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Embu

Származási hely

Kenya

Costa Rica - Las Lajas - 250 g

Ízjegyek

Aszalt szilva, Csokoládé mousse, meggy

Fajta

gyakori Costa Rica-i fajták

Feldolgozás

Honey

Kiszerelés

250 g

Magasság

1400-1600m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Sabanilla de Alajuela

Származási hely

Costa Rica

El Salvador Mauricio Salaverria 250g

Ízjegyek

amaretto, füge lekvár

Fajta

Anacafe 14

Feldolgozás

Száraz

Kiszerelés

250 g

Magasság

1500 m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Ahuachapan

Származási hely

El Salvador

Uganda Nafuna - 250g

Ízjegyek

búzavirág, granola, vörösáfonya

Fajta

SL28, Nyasaland, SL14

Feldolgozás

Fermentált, mosott

Kiszerelés

250 g

Magasság

1800-2200m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Bukyabo

Származási hely

Uganda

Részletes leírás

Törekvés a tökéletességre

Természetes ízek

Sokan kérdezitek, hogy mitől vannak ilyen ízek a kávéban? Mitől lesz gyümölcsös a kávé, mit teszünk bele vagy mivel ízesítjük, hogy ilyen különleges ízeket, aromákat érünk el? 

A válaszunk egyszerű: mi nem ízesítjük semmivel és nem teszünk hozzá semmiféle mesterséges vagy természetes ízfokozót vagy ízesítőt.

Kávéink a természet műalkotásai, amit mi megpróbálunk a lehető legtökéletesebben prezentálni Nektek. 

Akkor mitől lesz ilyen íze?  A magas minőségű alapanyagtól, a gondos feldolgozástól, a hozzáértő, kíméletes egyedi pörköléstől és az elkészítéstől. 

040-coffee

Gyors kiszállítás

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Az őrlő fontossága

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.

Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!​

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.
A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
– aromazáró
– egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
– visszazárható
– alumínium-mentes
– FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
– újrafelhasználató
– környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.