Ethiopia Idido – 250g

4 790 Ft

Gyümölcsös édesség, pezsgő savasság…

Ezt a kávét Yirgacheffe egyik mikrorégiójában, az Idido falu környékén termesztik és ott is dolgozzák fel. A régiót tápanyagokban és ásványokban gazdag, vörösesbarna, agyagos talaj borítja, kb. 1,5 méter mélységben.

Etiópia nem csak az arabica kávé „szülőföldjeként” betöltött szerepe miatt közkedvelt a kávéfogyasztók körében. Etiópia, mint kávétermelő ország sok mindenért szerethető, de leginkább az ízek és aromák hihetetlen változatossága miatt, amely a mikrorégiók között is hihetetlenól változatos. Különösen Yirgacheffe délnyugati Gedeo zónájában, a Sidama régióban.

6 készleten

Termék adatok

További információk

Ízjegyek

áfonyalekvár, nektarin

Fajta

Heirloom variánsok

Feldolgozás

Száraz

Kiszerelés

250 g

Magasság

1800m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Yirgacheffe

Származási hely

Etiópia

Részletes leírás

Ethiopia - Bombe

A Bombe, valamint a Shantawene és Keramo közösségek termelői a 2017/18-as szüreti szezon óta szállítják legjobb kávéikat a Bombe telephelyre. Itt a tételeket minőség szerint szétválasztják fermentáló tartályokba és különböző szárítási helyekre. A Bombe telephely elrendezése lehetővé teszi a különleges feldolgozási technikák alkalmazását, mint például az árnyékkal védett fermentáló tartályok, valamint a hálós, árnyékos szárítóasztalok.

A nedves malmot egy olyan csapat működteti, amelynek tagja egy női agrármérnök, Atkilt Dejene, aki már a díjnyertes Gesha Village projektben is dolgozott, valamint Eyasu Bekele, a speciális feldolgozások szakértője. A Bombe mosóállomás mennyiségi kapacitása maximum 2,5 millió kg cseresznye, de az elmúlt néhány évben elkötelezett a kiemelkedő minőség előállítása iránt és a minőséget helyezték a fókuszba a mennyiség helyett.

Ezt a tételt árnyékban szárítva, száraz eljárással, árnyékhálós előtető alatt dolgozták fel, hogy lassabb, kíméletesebb szárítási folyamatot biztosítsanak, amely 25 napra nyúlt, és amelynek során a cseresznyéket napközben 15 percenként átmozgatják, hogy garantálják az egyenletes száradást, és ezáltal az egyenletes minőséget.

A mikrotételek előállítása során rendkívül fontos a nyomon követhetőség. A nyilvántarta tételek elkülönítése kulcsfontosságú a legmagasabb szintű minőség garantálásához. A cseresznyék beérkezésekor falvanként elkülönítik őket, majd a kávét a szárítás, a feldolgozás és a tárolás során végig elkülönítve tartják, a címkéken feltüntetve a szállítási dátumokat, a farm nevét, a tételszámot és az adott tételhez kapcsolódó további részleteket. Emellett egy kültermesztői programot is működtetnek, amely a szezonon kívüli kifizetést biztosít a gazdáknak a szüreti díjon felül, és aktívan dolgoznak a gazdák életkörülményeinek és színvonalának javításán, egészségügyi ellátással, közművekkel, oktatással és közlekedési infrastruktúrával. Emellett a Daye Bensa együttműködik a gazdaságokat körülvevő falvak iskolaigazgatóival, és alapvető tananyagokat biztosít a diákok számára.

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

A legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
rsz_zöld_kávé_zsák (1)

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.

Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!​

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.
A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
– aromazáró
– egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
– visszazárható
– alumínium-mentes
– FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
– újrafelhasználató
– környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.