További információk

Fajta

Kumie, Diga, Wilsho

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Magasság

2000 m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Yirgacheffe

Származási hely

Etiópia

Feldolgozás

Száraz

Ethiopia Bekele Guye

3 490 Ft13 290 Ft


Az őszibarack, az eper és a passion fruit lágy árnyalatai, összetett textúra és kiegyensúlyozott savasság jellemzi leginkább a  Ethiopia Bekele Guye kávénkat.

  • 250 g
  • 1000 g
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

SCA pontszám: 88

A 80 feletti pontszámú kávék minősülnek specialty kávénak - ezek etikus forrásból származnak, és a legnagyobb gondossággal termelik és dolgozzák fel.

TERMŐTERÜLET: Yirgacheffe

A régióból származó kávék minősége kiváló, mivel jellemzően kifejezetten magasan találhatóak a termőföldek, és a termelt kávé 95%-a az erős napfénytől védett körülények között növekszik.

SAVASSÁG: 4/5

A magas színvonalú kávék egyik jellemzője a telt ízük, amit a savasságuknak köszönhetnek.
Az ilyen kávék gyümölcsös aromáját hosszú ideig élvezhetjük a nyelvünkön.

Ízvilág

A kávéban találkoznak a lágy gyümölcsös jegyek, az enyhe savak és az összetett textúra. Könnyed harmonikus, hosszan tartó ízvilágot létrehozva.

A kávé őshazája, az egyik legjelentősebb specialty kávé termelő ország​

Több, mint 15 millió ember él a kávéból, legyen szó termesztésről vagy kereskedelemről​

A világ 5. legnagyobb kávétermelő országa, a legnagyobb Afrikában

Etiópia

Etiópia az arabica kávé őshazája, az itt élők pedig rendkívül büszkén tekintenek nemzeti kincsükre. Bár csak néhány kávétermesztő mezőgazdaság létezik ezen a területen, mégis körülbelül 15 millió ember vesz részt a kávéforgalmazás teljes folyamatában.

A vadon termő kávét önmagukat épp csak fenntartani tudó gazdálkodók dolgozzák fel, akik mindössze évente néhány hónapon át értékesítik a kávét.

A Yirgacheffe környéki falvakban összesen 17 termelővel dolgozunk együtt, ahol a kialakított nyomonkövetési rendszernek köszönhetően pontosan tudjuk, hogy az adott kávé melyik területről, milyen magasságból, melyik gazdaságból származik.

040-coffee

Gyors kiszállítás
frissen pörkölve

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból készültek, aromazáró szeleppel ellátva.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.