További információk

Ízjegyek

Cseresznye, étcsokoládé

Fajta

Villa Sarchi, Red & Yellow Catuaí

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Magasság

1500 m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Nyugati Völgy

Származási hely

Costa Rica

Feldolgozás

Száraz

Costa Rica El Perezoso

3 490 Ft13 290 Ft

Ezt a Costa Rica-i tételt a tengerszint feletti 1500 méteren szüretelték és természetes eljárással dolgozták fel. Többféle
variáns keveredik benne. Testes kávé, amit az étcsokoládé és a cseresznye dominál és a citrusos savasság egészít ki szép kerekre.

  • 250 g
  • 1000 g
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

SCA pontszám: 86

Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCA). Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésről és feldolgozásról - biztosítva a kiváló minőséget.

teRMŐTERÜLET: Nyugati Völgy

Idén az El Perezoso kávék a Costa Rica Nyugati Völgyében található Coopro Naranjo termelőitől származnak. Ez a szövetkezet jelenleg 2000 tagot számlál és két programot működtet a kiváló minőségű kávék termelésére. Az egyik a mikcro lot program, amihez szigorú követelményrendszer alapján lehet csak csatlakozni.

SAVASSÁG: 5/4

A magas színvonalú kávék egyik jellemzője a telt ízük, amit a savasságuknak köszönhetnek. Az ilyen kávék gyümölcsös aromáját hosszú ideig élvezhetjük a nyelvünkön.

Ízvilág

A kávét komplex édes fűszerek és krémes test jellemzi. Kiérezhető a szegfűbors, forralt alma, méz, fahéj és szegfűszeg karakteres íze.

Világpiaci részesedése 1%

Ezzel a 14. legnagyobb termelő a világon

Leggyakoribb variánsok: Villa Sarchi, Caturra, Catuai, Bourbon, typica

Tökéletes klíma a kávéknak

COsta RIca

Costa Rica Közép-Amerika egyik legismertebb és legelismertebb országa, ha az általános minőséget tekintjük. Meghatározó szerepet játszik a mezőgazdaságban a kávétermesztés, amit a kormány központilag is kontrollál, például azzal, hogy betiltották a robuszta termelését, hogy védjék az Arabica variánsaikat. 

Az orgszágban sokat kísérleteznek a különböző feldolgozásokkal, ami rengeteg kiváló és egyedi ízprofilú kávét eredményez. Különösképpen a fermentációs kísérletek izgalmasak, amiket világszinten is a legjobbak között említhetünk. 

A több, mint 50.000 farmer 90%-a kistermelő, akik mindössze 3-4 hektáros farmokon dolgoznak. 


A termelőről

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
040-coffee

Gyors kiszállítás
frissen pörkölve

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból készültek, aromazáró szeleppel ellátva.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.