További információk

Tömeg N/A
Tömeg

250g, 1000g

Congo Hutwe Kivu

3 290 Ft12 290 Ft


Ízjegyek: passion fruit, méz, virágok

Pörkölés: Eszpresszó

Származási hely: Kongó
Régió: Kirumba, Nord-Kivu
Farm: Kistermelők
Fajta: Bourbon
Magasság: 1580-1900
Feldolgozás: Honey

  • 250g
  • 1000g
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

A Hutwe Kivu alapja egy bourbon variáns, amit 1580-1900 méteres tengerszint feletti magasságon állít elő 625 kisbirtokos átlagosan alig félhektáros területeken a Nord-Kivuban található Kirumba régióban. A szüret ideje szeptembertől novemberig tart, ami után a Virunga Kávétársaság tulajdonában lévő Hutwe mosóállomásra kerülnek a szemek, hogy átessenek a nedves eljárású feldolgozáson. A Hutwe kávéfeldolgozó mosóállomás egyike azoknak a Virunga kávétársasághoz tartozó mosóállomásoknak, amit a Schluter vállalat hozott létre 2012-ben, hogy kiváló minőségű kávét hozzon a piacra és jobb élethez segítsen sok ezer kistermelőt a régióban. 

A Virunga stratégiájának három célja volt: jó gyakorlatok segítségével növelni a termelést, oktatás és szigorú előírások útján növelni a minőséget és nemzetközileg elismert tanúsítványt nyerni, amivel jobb bevételt garantálhatnak a gazdálkodóknak. A Virunga mostanra több, mint 2300 farmert képzett ki gazdálkodási gyakorlata alapján és megszerezte az organikus minősítést az Isale régióban dolgozó farmerek számára. Hét fő teljes munkaidőben dolgozó képzett mezőgazdásszal dolgoznak és több, mint 400 ezer palántát ültettek az Isale kistermelők farmjain.

Az érett kávécseresznyéket szüret után a nedves malomba szállítják. Ott aprólékosan válogatják és letörik a 18-24 órán át tartó erjesztés előtt, aminek hossza az időjárási viszonyoktól függ. Mikor a gyümölcshús megfelelően pépesedett, tiszta vízzel alaposan átmossák és a fennmaradó burokban lévő kávészemeket sűrűség alapján osztályozzák, mielőtt megkezdődik a 12-18 napig tartó szárítás a magasított ágyakon. Ennek hossza is az időjárási viszonyoktól függ és addig tart, míg az ideális nedvességtartalmat el nem érik. Nappal a kávészemeket rendszeresen forgatják, hogy egyenletes száradást biztosítsanak és megakadályozzák a penészesedést vagy túlerjedést. 

A kávét napközben lefedik, hogy megvédjék a túl forró napsütéstől éjszaka pedig az esőtől vagy nedvességtől. Mikor a kávé elérte a megfelelő szárazságot, Butemboba szállítják száraz hántolásra. Ott válogatják, osztályozzák és kézzel kiszűrik a hibás szemeket, mielőtt speciális GrainPro zsákokban exportra küldik. Huwe faluja Nord-Kivuban található a Kirumba régióban, közvetlenül a Virunga Nemzeti Park mellett az ugandai határ közelében. A terület kiváló körülményeket teremt a specialty arabica kávé termelésének bőséges esővel, nagy tengerszint feletti magassággal és bőven termő, vulkanikus talajjal. Ugyanakkor a régió erősen szegénység sújtotta és az alapvető infrastruktúra sincs kialakítva, ezért igen nehéz minőségi arabica kávét termelni és küzdelmes innen exportálni. A Virunga Kávétársaság igyekezett legyőzni ezeket a problémákat a termelők közvetlen képzésével és a helyi infrastruktúra fejlesztésével, amiknek köszönhetően hidak és utak épültek. Így minden évben folyamatosan javult a termés minősége, és ennek nyomán az itt dolgozó gazdálkodók megélhetése is.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

A legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
rsz_zöld_kávé_zsák (1)

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét?

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.