További információk

TömegN/A
Fajta

Castillo, Colombia, F6

Kiszerelés

250 g, 1000 g

Magasság

1950-2100m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Cauca

Származási hely

Kolumbia

Feldolgozás

Anaerob natural

Colombia Manos Juntas

4 490 Ft14 490 Ft


Ízjegyek: amaréna, grillázs, eper jam

Pörkölés: Eszpresszó

Törlés
Kedvezményes ajánlatok a kiválasztott kávé mellé:
1 × Hario kiöntő - 450ml

5 készleten

4 275 Ft
Pipáld be a terméket és mi automatikusan jóváírjuk a kedvezményt

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

SCA pontszám: 86.25

Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCA). Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésről és feldolgozásról - biztosítva a kiváló minőséget.

mountain (1)

teRMŐTERÜLET: Corquin, Copan

Az ország nyugati régiójában elhelyezkedő Las Casitas Honduras egyik legelismertebb kávétermesztő területe az országban, innen érkeznek a legmagasabb minőségű kávék. A citrusos, édes, csokoládés ízvilág és a nagy test jellemző az itt termelt kávékra.

SAVASSÁG: 5/4,0

A magas színvonalú kávék egyik jellemzője a telt ízük, amit a savasságuknak köszönhetnek. Az ilyen kávék gyümölcsös aromáját hosszú ideig élvezhetjük a nyelvünkön.

Ízvilág

A kávéban találkoznak a lágy gyümölcsös jegyek, az enyhe savak és az összetett textúra. Könnyed harmonikus, hosszan tartó ízvilágot létrehozva.

Carlos Alfredo Estevez

Carlos egy második generációs kávé farmer Copan régióból. Szülei korábban már cukornádat és dohányt is termeltek, de az óriási áringadozások hatására áttértek a jóval jövedelmezőbb kávé termesztésére. Testvéreivel megörökölték a földeket, de felhagytak a mezőgazdasággal, mert nem tudták nyereségesen üzemeltetni a vállalkozást, ami adósságokba taszította a családot. 

Mivel Carlos képzett agrármérnök, ezért az Aruco kávéfeldolgozó állomáson vállalt munkát, ahol a termelőkkel tartotta a kapcsolatot, valamint farmgazdálkodási és menedzsment képzéseket tartott. 4 évvel ezelőtt a Falcon zöldkávé nagykereskedő cég bevonta a hondurasi fejlesztési projektjébe, ahol a specialty és kis tételben termesztett kávékért felelt. Itt rengeteget tanult a specialty kávékról, a modern, minőségi kávétermesztésről, valamint az innovatív fermentációs és szárítási eljárásokról. Ez a sok új tudásanyag arra sarkallta, hogy újra belevesse magát a kávék termesztésébe, de ezúttal egy magasabb szinten…

Látva a specialty kávékban rejlő fantáziát, vásárolt egy remek adottságokkal rendelkező, magasabban fekvő (1450m) területet és caturra, lempira, parainema valamint Ihcafe 90 variánsokat telepített. 

A leszüretelt cseresznyéket az Aruco feldolgozó állomásra viszik, ahol jobban tudják kontrollálni az erjesztési folyamatokat, köszönhetően az infrastruktúrának és a 800 méteres magasságnak. Itt állandóbb és könnyebben kiszámítható a hőmérséklet, mint fent a farmon. 

A cseresznyéket emelt, fedett szárító ágyakon 20-30 napig szárítják és óránként forgatják.

A leggyakoribb Arabica fajták: BOurbon, Caturra, Typica, Catuai, IHCAFE 90

A világ 5. legnagyobb kávétermelője

legelterjedtebb feldolgozás: mosott

Honduras

Honduras Közép-Amerika egyik legizgalmasabb kávétermelője.  Régiónként igen eltérő kávékat találhatunk, valamint sokat fejlődött a kávétermesztés az elmúlt évtizedben. 

Az ültetvények az ország szinte teljes területén megtalálhatóak, rengeteg kistermelő dolgozik az országban, akik gyakran az esőerdők óvó árnyékában nevelgetik, termesztik a cserjéket. 

040-coffee

Gyors kiszállítás
frissen pörkölve

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból készültek, aromazáró szeleppel ellátva.

048-package

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.