A termelő Esneider Rivera, farmja, az El Libano, El Carmen területén található, Piendamo városától nem messze. A farm összesen 18 hektáros, 10 hektáron Castillo, Pink Bourbon, Colombia és Cenicafé 1 kávét termesztenek. Van 2 hektár, amelyet természetes erdőnek hagytak, a többi 6 hektárt pedig szarvasmarha-tenyésztésre használják.
Esneider 2011-ben azzal a céllal kezdte el a kávézást, hogy élete végéig kávét termeljen. Részt vett egy SENA projektben, amely segített neki megvásárolni a farmot (a SENA egy állami iskola, amely különböző szakmákat kínál, amelyeket az emberek körülbelül 2 év alatt végezhetnek el, és technikus diplomát szerezhetnek).
Az ebben az iskolában folytatott tanulmányai révén több tudást tudott gyűjteni, hogy növelje a termelést és javítsa a feldolgozást.
Esneider az ACC feldolgozó csapatának tagja, és napi szinten dolgozik a felvásárlási ponton és a laboratóriumban is.
Ez a természetesen feldolgozott tétel 48 órán keresztül tartályos erjesztésen megy keresztül, mielőtt 28 Celsius-fokon silózzák. A szárítást 16 óráig szüneteltetik, és a hőmérsékletet 37 fokra emelik, amíg el nem érik a 20%-os nedvességtartalmat.
Végül 24 órán keresztül lezárt műanyag hordókban történik a további erjesztés, majd parabolikus szárítással 10%-os nedvesség tartalmat érnek el.
Az ACC coop (Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz) egy nonprofit szervezet, amely 2016-ban jött létre a Cauca állambeli Piendamóban. Az egyesület célja mindig is a kávé minőségének javítása volt, a termesztéstől a kávé kereskedelmi forgalomba hozataláig, ahol e szempontok javítása társadalmi hatással lesz a régióra. A parasztcsaládok jólétének javítása, a környezet gondozása, és a területükön a béke megteremtésére való törekvés.
Az ACC-nek 77 társult tagja van, átlagosan 1,5 hektár földdel, amelyek 1700 és 2100 méteres tengerszint feletti magasság között helyezkednek el, ahol minden egyes tag, aki csatlakozott, az egyesületek erejének híve, ahol a fő cél a szegénység és a társadalmi konfliktusok elleni küzdelem a régióban. Az egyesület kereskedelmi stratégiákkal és a termesztéssel kapcsolatos technológiával segíti a tagokat; bár minden tagnak lehetősége van arra, hogy eldöntse, hogyan dolgozza fel kávéját innovatív fermentációkkal.
A tagok a következő kávéfajtákat termesztik: castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra és colombia.
A szárítás nagy része parabolikus és mechanikus silókban történik.
Az egyesületnek van egy raktára (nem saját – bérelt) Piendamóban, közvetlenül a kávéfelvásárló központ mellett. Ebben a létesítményben található egy kávélaboratórium, amely rendelkezik a kávé kiválasztásához és kóstolásához szükséges összes berendezéssel – amelyet egy Q-Grader végez.