Colombia Esnaider Rivera – 1000g

14 990 Ft

A termelő Esneider Rivera, farmja, az El Libano, El Carmen területén található, Piendamo városától nem messze. A farm összesen 18 hektáros, 10 hektáron Castillo, Pink Bourbon, Colombia és Cenicafé 1 kávét termesztenek. Van 2 hektár, amelyet természetes erdőnek hagytak, a többi 6 hektárt pedig szarvasmarha-tenyésztésre használják.

Esneider 2011-ben azzal a céllal kezdte el a kávézást, hogy élete végéig kávét termeljen. Részt vett egy SENA projektben, amely segített neki megvásárolni a farmot (a SENA egy állami iskola, amely különböző szakmákat kínál, amelyeket az emberek körülbelül 2 év alatt végezhetnek el, és technikus diplomát szerezhetnek).

Az ebben az iskolában folytatott tanulmányai révén több tudást tudott gyűjteni, hogy növelje a termelést és javítsa a feldolgozást.

Esneider az ACC feldolgozó csapatának tagja, és napi szinten dolgozik a felvásárlási ponton és a laboratóriumban is.

Ez a természetesen feldolgozott tétel 48 órán keresztül tartályos erjesztésen megy keresztül, mielőtt 28 Celsius-fokon silózzák. A szárítást 16 óráig szüneteltetik, és a hőmérsékletet 37 fokra emelik, amíg el nem érik a 20%-os nedvességtartalmat.

Végül 24 órán keresztül lezárt műanyag hordókban történik a további erjesztés, majd parabolikus szárítással 10%-os nedvesség tartalmat érnek el.

Az ACC coop (Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz) egy nonprofit szervezet, amely 2016-ban jött létre a Cauca állambeli Piendamóban. Az egyesület célja mindig is a kávé minőségének javítása volt, a termesztéstől a kávé kereskedelmi forgalomba hozataláig, ahol e szempontok javítása társadalmi hatással lesz a régióra. A parasztcsaládok jólétének javítása, a környezet gondozása, és a területükön a béke megteremtésére való törekvés.

Az ACC-nek 77 társult tagja van, átlagosan 1,5 hektár földdel, amelyek 1700 és 2100 méteres tengerszint feletti magasság között helyezkednek el, ahol minden egyes tag, aki csatlakozott, az egyesületek erejének híve, ahol a fő cél a szegénység és a társadalmi konfliktusok elleni küzdelem a régióban. Az egyesület kereskedelmi stratégiákkal és a termesztéssel kapcsolatos technológiával segíti a tagokat; bár minden tagnak lehetősége van arra, hogy eldöntse, hogyan dolgozza fel kávéját innovatív fermentációkkal.

A tagok a következő kávéfajtákat termesztik: castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra és colombia.

A szárítás nagy része parabolikus és mechanikus silókban történik.

Az egyesületnek van egy raktára (nem saját – bérelt) Piendamóban, közvetlenül a kávéfelvásárló központ mellett. Ebben a létesítményben található egy kávélaboratórium, amely rendelkezik a kávé kiválasztásához és kóstolásához szükséges összes berendezéssel – amelyet egy Q-Grader végez.

3 készleten

Termék adatok

További információk

Ízjegyek

füge lekvár, mon chéri, szirupos test

Fajta

Castillo, Colombia

Feldolgozás

Száraz

Kiszerelés

1000 g

Magasság

1740m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Cauca, Piendamo

Származási hely

Colombia

Részletes leírás

Ethiopia - Bombe

A Bombe, valamint a Shantawene és Keramo közösségek termelői a 2017/18-as szüreti szezon óta szállítják legjobb kávéikat a Bombe telephelyre. Itt a tételeket minőség szerint szétválasztják fermentáló tartályokba és különböző szárítási helyekre. A Bombe telephely elrendezése lehetővé teszi a különleges feldolgozási technikák alkalmazását, mint például az árnyékkal védett fermentáló tartályok, valamint a hálós, árnyékos szárítóasztalok.

A nedves malmot egy olyan csapat működteti, amelynek tagja egy női agrármérnök, Atkilt Dejene, aki már a díjnyertes Gesha Village projektben is dolgozott, valamint Eyasu Bekele, a speciális feldolgozások szakértője. A Bombe mosóállomás mennyiségi kapacitása maximum 2,5 millió kg cseresznye, de az elmúlt néhány évben elkötelezett a kiemelkedő minőség előállítása iránt és a minőséget helyezték a fókuszba a mennyiség helyett.

Ezt a tételt árnyékban szárítva, száraz eljárással, árnyékhálós előtető alatt dolgozták fel, hogy lassabb, kíméletesebb szárítási folyamatot biztosítsanak, amely 25 napra nyúlt, és amelynek során a cseresznyéket napközben 15 percenként átmozgatják, hogy garantálják az egyenletes száradást, és ezáltal az egyenletes minőséget.

A mikrotételek előállítása során rendkívül fontos a nyomon követhetőség. A nyilvántarta tételek elkülönítése kulcsfontosságú a legmagasabb szintű minőség garantálásához. A cseresznyék beérkezésekor falvanként elkülönítik őket, majd a kávét a szárítás, a feldolgozás és a tárolás során végig elkülönítve tartják, a címkéken feltüntetve a szállítási dátumokat, a farm nevét, a tételszámot és az adott tételhez kapcsolódó további részleteket. Emellett egy kültermesztői programot is működtetnek, amely a szezonon kívüli kifizetést biztosít a gazdáknak a szüreti díjon felül, és aktívan dolgoznak a gazdák életkörülményeinek és színvonalának javításán, egészségügyi ellátással, közművekkel, oktatással és közlekedési infrastruktúrával. Emellett a Daye Bensa együttműködik a gazdaságokat körülvevő falvak iskolaigazgatóival, és alapvető tananyagokat biztosít a diákok számára.

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

A legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
rsz_zöld_kávé_zsák (1)

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.

Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!​

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.
A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
– aromazáró
– egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
– visszazárható
– alumínium-mentes
– FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
– újrafelhasználató
– környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.