További információk

Tömeg

250g, 1000g

Brazil Eagle Monte Carmelo

3 290 Ft12 290 Ft

Az első lépések a specialty kávék világába. Aszalt gyümölcsös tejcsokoládé, közepes test, édes utóíz és rendkívül gyengéd savak jellemzik ezt a klasszikus brazil kávét. Minél sűrűbb, szirupos eszpresszót készítünk belőle, annál inkább megmutatja az igazi arcát. 

Pörkölés: Világos, eszpresszó

Származási hely: Brazília
Régió: Cerrado Mineiro
Farm: Retiro
Fajta: Mundo Novo, Catuai
Magasság: 800-1350m
Feldolgozás: Száraz

  • 250g
  • 1000g
Törlés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

A kávéról bővebben:

A Cerrado Mineiro régióban 1970 óta termelnek kávét, elsőként a Paraná és Sao Paulo településeken. A talaj, savasságának javítása után és az öntözés bevezetésével, tömegtermelésre is alkalmassá vált. A régióban közel 4500 farmer dolgozik összesen 210,000 hektár területen. A Cerrado Mineiro klímája szüret idején száraz, ami megkíméli a kávészemeket a szedés után és egyenletes szárítást tesz lehetővé. 

A régió 2013-ban az országban elsőként nyerte el a Származási Tanúsítványt. Ez a természetes feldolgozással készült, klasszikusan Cerrado kávé testes, közepesen savas, csokoládé alapízzel, szárított gyümölcsös, cukornádas és diós ízjegyekkel, amit édes, hosszan tartó lecsengés követ. Kétfajta kávé, a Mundo Novo és Catuai keveredik benne, amit július és szeptember között szüretelnek a 800-1350 méter tengerszint feletti magasságon található farmokon közel 8100 hektáron. A farmok átlagos mérete 90 hektár és több, mint 90 termelő állítja elő. 

Az Eagle Monte Carmelot sok termelő, köztük Inacio Carlos Urban, Amélia Maria da Silva és Antoio Custodio Faria állítja elő. Inacio, a Rio Brilhante kávéfarm 67 éves tulajdonosa, 1986-ban kezdte a gazdálkodást alig 20 hektáron, ami mára 1622 hektáros birtokká nőtt a tengerszint feletti 1150 méteres magasságon. Birtoka két része Coramandel és a Joao Pinherio.

 Inacio és fiai az ország egyik legnagyobb termelői. A föld, a régió és a termelés iránti szeretetük teszi olyan különlegessé az innen származó kávékat. Amélia csak 2008-ban kezdett kávéval foglalkozni és jelenleg 15 hektáron gazdálkodik a Patrocinioban, 1155 méteres tengerszint feletti magasságon található Retiro nevű birtokán. Számára és családja számára a kávé egy jobb életet jelent. 

A 69 éves Antonio bátyjával Altamirrel osztozik 78 hektáros birtokán, ami szintén Patrocínióban található. A család 1948-ban költözött ide. A farmon két fajtát, a Catuai és Mundo Novo kávét termesztenek, mióta édesapjuk átadta nekik a birtokot. Antonio eredetileg könyvelési technikus, de mindig a kávé volt a szerelme, és soha nem bánta meg, hogy ezzel kezdett foglalkozni.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Brazília

A világ legnagyobb kávétermelője

Jellemző a csokoládés ízvilág és a könnyed, keres test

Alacsonyabb termőterületek, visszafogottabb savak

Tökéletes klíma a kávéknak

Brazília nem csak a világ legnagyobb kávétermelője, de a legkomplexebb is. Évente mintegy 2,6 millió tonna kávét termelnek az országban, ami a világ fogyasztásának körülbelül 1/3-a. A forró és magas páratartalmú klíma tökéletesen kedvez az érzékeny arabica cserjéknek, amelyek jellemzően alacsonyan, 1000-1200 méter körül teremnek. Ennek köszönhetően alacsonyabb savakkal rendelkeznek, mint a kelet-afrikai és közép-amerikai kávék. A szemeket natúr eljárással dolgozzák fel, (a kávébabokat együtt szárítják a cseresznyével) természetesen nem az alacsonyabb vízigény miatt, hanem mert a korábban említett éghajlat tökéletesen megfelelő ennek az eljárásnak, aminek köszönhetően a kávészemek megőrzik gyümölcsösségüket, és az édesebb ízjegyeket.

 

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét?

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.