Bialetti Moka Express 4 személyes

7990 Ft

Az eredeti Bialetti kotyogós egyenesen Olaszországból! Megtanítunk isteni kávét készíteni a kotyogóssal, újra definiáljuk az ízeket. Képzeld csak el, hogy az otthoni kávéd zamatos, tele van csokoládé, nugátos ízekkel vagy ha úgy szeretnéd akkor friss, gyümölcsös. Felejtsd el az égett, keserű ízeket.

Gyors kiszállítás

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

Biztonságos vásárlás

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Cikkszám: 27355 Kategória:

Leírás

Alfonso Bialetti, az 1888-ban született olasz mérnök a francia alumíniumiparban kezdte szakmai pályafutását, majd 1919-ben megalapította saját vállalkozását a piemonti Crusinallo városában. A kezdetben általános fémmegmunkálással és gépgyártással foglalkozó üzem később a háztartási kávéfőzők gyártásával ért el világhírt. Bialetti 1933-ban fejezte be a Moka Express tervezését.

Moka Express – A kotyogó

A kotyogó „szülőatyja” a belső, technológiai tervezés mellett a külsőre is nagy gondot fordított: a Moka Express szimmetrikus, nyolc oldalú (octogon), letisztult, art deco megjelenése kategóriát és stílust teremtett. Kiszorította az olasz piacról a kezdetleges, forrázással működő, 19. században kifejlesztett Napoletana és Milanese kávéfőzőket. Működése és megjelenése majd 80 éve meghatározó az igazi és „utángyártott”, másolt kotyogók számára.

A bialetti logó (egyben kabalafigura) – a bajszos kis ember (l’omino con i baffi) – minden eredeti kotyogón megtalálható. Az 1953-ban Paul Campani által megrajzolt mókás figura jobb kezét, kinyújtott mutatóujjal felemeli, mintha éppen egy kávét rendelne. A ma is az eredeti design szerint gyártott kotyogóból több mint 330 millió darabot adtak el világszerte, amivel Guiness csúcstartók. A kávéfőző eredeti terveit a Londoni Design Múzeumban is kiállították.

 

Érdekelhetnek még…

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét?

Olyan apróságnak tűnő dolgokról lesz szó, amikről azt gondolnád, hogy nem fontosak, pedig együtt alkotják a tökéletes kávédat. A lényeg a részletekben rejlik...  

Kattints az emailben található linkre, ahonnan letöltheted a PDF-et. 

Siker! Nézd meg az email fiókodat!