Aeropress + 2 x 250g Szemes kávé

24 490 Ft

Aeropress

Az Aeropress egy nagyon sokoldalú, hordozható kávékészítő eszköz, amelyet kávérajongók világszerte kedvelnek. Az Aeropress Alan Adler 2005-ben alkotta, és azóta hatalmas népszerűségre tett szert. Képes gazdag, tiszta és ízletes kávét készíteni viszonylag rövid idő alatt.

Hogyan működik?
Az Aeropress egy kézi nyomásos eszköz, amely a merítéses és nyomásos eljárást ötvözi. Az alábbiakban összefoglalom a főbb lépéseket:

  1. Őrlemény: Az Aeropresshez közepes vagy közepesen finom őrlésű kávé ajánlott.
  2. Víz és kávé aránya: Kiindulási pontnak 1:15 :arányban érdemes vizet használni a kávéhoz, de ez ízlés szerint változhat.
  3. Elkészítés: A kávét és a 90-95 fokos vizet összekevered az Aeropressben, majd a dugattyúval nyomást fejtesz ki, hogy az elkészült kávé átszűrődjön a szűrőpapíron.

Előnyök:

  • Gyors és egyszerű használat.
  • Könnyen tisztítható.
  • Ideális utazáshoz a kompakt mérete miatt.
  • Számos recept variációval lehet kísérletezni.

4 készleten

Uganda Norman Mukuru 250g

4 készleten

Honduras Norma Araceli Orellan - 250g

8 készleten

4 készleten

Termék adatok

További információk

Aeropress

Kapacitás

Maximum 290 ml

Uganda Norman Mukuru 250g

Tömeg 250 g
Ízjegyek

kakaóbab, trópusi gyümölcs puncs

Fajta

SL28, Nyasaland, SL14

Feldolgozás

Száraz

Kiszerelés

250 g

Magasság

1800-2200m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Bukyabo

Származási hely

Uganda

Honduras Norma Araceli Orellan - 250g

Tömeg 250 g
Ízjegyek

cherry likőr, grillázs, kakaós piskóta

Fajta

Red Catuai

Feldolgozás

Száraz

Kiszerelés

250 g

Magasság

1400m

Pörkölés

Eszpresszó

Régió

Corquin, Copan

Származási hely

Honduras

Részletes leírás

Aeropress + 2x250g Szemes kávé

Az Aeropress egy nagyon sokoldalú, hordozható kávékészítő eszköz, amelyet kávérajongók világszerte kedvelnek. Az Aeropress Alan Adler 2005-ben alkotta, és azóta hatalmas népszerűségre tett szert. Képes gazdag, tiszta és ízletes kávét készíteni viszonylag rövid idő alatt.

Hogyan működik?
Az Aeropress egy kézi nyomásos eszköz, amely a merítéses és nyomásos eljárást ötvözi. Az alábbiakban összefoglalom a főbb lépéseket:

  1. Őrlemény: Az Aeropresshez közepes vagy közepesen finom őrlésű kávé ajánlott.
  2. Víz és kávé aránya: Kiindulási pontnak 1:15 :arányban érdemes vizet használni a kávéhoz, de ez ízlés szerint változhat.
  3. Elkészítés: A kávét és a 90-95 fokos vizet összekevered az Aeropressben, majd a dugattyúval nyomást fejtesz ki, hogy az elkészült kávé átszűrődjön a szűrőpapíron.

Előnyök:

  • Gyors és egyszerű használat.
  • Könnyen tisztítható.
  • Ideális utazáshoz a kompakt mérete miatt.
  • Számos recept variációval lehet kísérletezni.

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávékkal. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.

Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!​

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz. Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák. Kávéinkat a pörkölés után kézzel válogatjuk és csomagoljuk, hogy csak a tökéletes kávébabok kerüljenek az őrlőitekbe.  
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.
A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azokról a farmokról és termelő szövetkezetektől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta bizonyítanak és kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette. Nem csak a származási országot ismerjük, hanem az adott régiót és a farmot is.
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok
Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
– aromazáró
– egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
– visszazárható
– alumínium-mentes
– FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
– újrafelhasználató
– környezetbarát 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét? 

Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell: 
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.