Maran Blog

Blog

Élmények, cikkek, összehasonlítások, gondolatok a kávéról és ami körülveszi. 

Itt olvashatsz mindenről, amit a kávékkal kapcsolatban gondolunk, érzünk és megélünk.  Segítünk eligazodni a kávék izgalmas világában. 

Trendi ma specialty kávéról beszélni, de kevesen tudják, hogy ez pontosan mit is jelent. A specialty kávé nem marketing fogás, hanem minőségtanúsítvány. Lényege, hogy hozzáértéssel, alázattal és figyelemmel közelítünk a kávéhoz a minőség és sokféleség maximális tiszteletben tartásával.

Útmutató

Azt szeretném, hogy otthon is finom kávét tudj inni, ez pedig odafigyelést igényel.  Sokkal könnyebb dolgunk lesz a kávé elkészítésénél ha tudjuk, hogy mi miért történik.

Érdekesség

Nagyon sokan kérdezték tőlem az elmúlt években, hogy ittam-e már olyan “macskás kávét”, amiről A bakancslista című filmben hallottak. A válaszom mindig egy határozott nem. Aztán jön a kövezkező kérdés, hogy valamikor meg szeretném-e kóstolni? Ekkor egy még határozottabb nemmel válaszolok.  

Útmutató

Eldöntötted, hogy végre minőségi kávét fogsz otthon is inni. Eleged van az olcsó, keserű italokból, és véget vetsz a porkávé korszaknak.

Állsz a boltban a kávés polc előtt és azon töprengsz, hogy vajon melyik…

photo-1522273777983-a0d924529b83

Útmutató

Megmutatjuk, hogyan tudod a French Press-ből kihozni a legtöbbet! Szeretjük, mert egyszerű, gyors és bárhová magaddal tudod vinni!

Néhány apróságra kell csak figyelned, amiket eddig valószínűleg kihagytál, de érdemes kipróbálni! 

Útmutató

Hogyan válassz kávét otthonra?

Cikkünk abban segít, hogyan vásárolj magas minőségű, általában világosabb pörkölésű kávékat, amik kiemelkednek a boltokban kapható termékek közül.

Ha követed a tanácsainkat, jellemzően gyümölcsös, egzotikus és izgalmas kávékkal fogsz találkozni, amik a kávézás új, eddig ismeretlen világába repítenek.