
Eligazító
9 Hiba ami elront(hat)ja a kávéd
Igen, ez egy kávé jellemzése, aromái és ízei.
#1
Túl öreg a kávéd
#2
Koszos eszközök

Nagyon fontos a megfelelő tisztítás, legyen szó kotyogósról, eszpresszó gépről vagy Aeropressről. Egyrészt higiéniai szempontból, másrészt az ízek miatt is figyeljünk erre és a tiszta munkakörnyezetre.
Minden használat után tisztítsuk el az eszközöket, így az élettartamukat is jelentősen megnövelhetjük. A kotyogóst például mindig csak szárazon szabad elrakni, mert akár hosszú napokig is állhat az alsó tartályban a víz.
#3
Nem megfelelő a hőmérséklet

#4
Csapvizet használsz
#5
Nem használsz mérleget

Minőségi, specializált termékeket jellemzően nehezebb a szupermarketben, vagy a sarki fűszeresnél találni. Ezeken a helyeken nem is kapható frissen pörkölt kávé (pedig ez kulcsfontosságú), aminek okát hamarosan meglátod.
#6
Nem a megfelelő őrleményt használod

#7
Rossz helyen keresgélsz

#8
Nem jól tárolod a kávéd

#9
Előre őrölt kávét vásároltál

Hogy miért?
Mert az őrölt kávé,- aminek megsokszorozták a felületét az őrléssel a szemes kávéhoz képest,- levegővel érintkezve nagyon gyorsan aromát veszít, majd pár óra alatt teljesen ellaposodik. Magas minőségű kávét nem is forgalmaznak előre őrölve.
Hogyan készíts otthon tökéletes kávét?
Mi az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelned kell:
1. Milyen kávét használjunk?
2. Melyik a legjobb víz?
3. Miért nem jó az előre őrölt kávé?
4. Hogyan tároljuk a kávénkat?
+ sok hasznos tipp és trükk az elkészítéshez.
