Arabica vs Robuszta

ARABICA vs. ROBUSZTA Cikk & PDF Mert nem mindegy mit iszol Eldöntötted, hogy végre minőségi kávét fogsz otthon is inni! Eleged van az olcsó, keserű italokból, vége a porkávé korszaknak! Állsz a szupermarketben a kávés polc előtt és azon töprengsz, hogy vajon melyik...

bővebben

Bodzakert Workshop

Bevezető Vasárnap megszerveztük az első, de biztosan nem az utolsó Maran workshopot a Bodzakert Gasztro Manufaktúrával karöltve. Habár a Bodzakert egy kecskeméti főzőiskola és rendezvényhelyszín, ez alkalommal „kávéházzá” alakult. Mirjam - a Bodzakert alapítója...

bővebben

Kávészünet Kínában

Kínai kávékaland Eddigi útjaim közül talán a legizgalmasabb Kínába vezetett. Szerencsémre bőven jutott lehetőség magamba szippantani az ottani kultúrát és a mindennapi életet. De mi a helyzet a kávéval, a világ másik felén? Kávérajongó létemre, meglepő módon nem sok...

bővebben

Kotyogó újratöltve

Kotyogó. Szinte mindannyiunk főbb kávékészítő eszköze. Ha rágondolunk, rögtön eszünkben jut a hang, ami jelzi, kész a kávé, a kellemes illat, ami az egész konyhát beteríti, a csésze melege, amiből kóstolunk… és az a borzalmas keserű, égett íz… muszáj elnyomni egy pár...

bővebben

Az én sztorim

A kávé előtti idők Elég későn, körülbelül 21-22 éves koromban kezdtem el kávét fogyasztani. Előtte egyszerűen azért nem kávéztam, mert mindig keserű volt, egyszerűen rossz élményként éltem meg. Nem szerettem azt az égett, „szájösszerántós” ízt, és nem értettem, hogy...

bővebben

Hogyan készíts otthon tökéletes kávét?

Olyan apróságnak tűnő dolgokról lesz szó, amikről azt gondolnád, hogy nem fontosak, pedig együtt alkotják a tökéletes kávédat. A lényeg a részletekben rejlik...  

Kattints az emailben található linkre, ahonnan letöltheted a PDF-et. 

Siker! Nézd meg az email fiókodat!